Thursday, August 20, 2009

kepedasan ice cream....

ice cream ni mmg sdp dmkn...lot s of flavour...but this icecream it to hot n spicy...u all know y??
i tell u some fact about this ice cream...
  1. if she bukak je mulut...perh...berapi beb ayat die...
  2. ada je point die nk bahan org lain..
  3. mcm ice cream vanila.puteh..but xlemak langsung..terasa pedas je..
  4. sape yg da kne 2 mmg sure berapi..
  5. but yg bgsnya si ice cream ni kepekaan dia tinggi
  6. but kalo isu semasa dia pekak cikit..
  7. 1lg statment yang dia wat mmbunuh..
ermmm....xtau la pe lg...kalo korg rase ada lg yg aku xlistkn kat cni..sila fill in the blank k...
hahahahahahahah

rahmat yang tidak terkira

selamat menyambut ramadhan al-mubarak...semoga bulan pose yg ini akan membawa seribu keinsafan segunung penyesalan dan sejuta pengampunan antara kita dengan Ilahi dan kita sesama manusia..kepada limguis ukm sekalian...banyak2 beramal dibulan pose ini...

Wednesday, August 19, 2009

sinopsis cerpenku 'ZIHA'

seorang mahasiswa yang tidak dipandang bangga oleh keluarganya. abang dan akaknya sudah pun memperlehi segulung ijazah. hanya dia dan adiknya sahaja seang meneruskan perjuangan di medan pertempuran yang tidak langsung dibantu oleh kedua ibubapanya. segalanya harus ditanggung sendiri. akak dan abang hanya la berteraskan darah daging yang tidak dapat mambantu dalam mengharungi hidupnya di bandar.

"hello,ko watpe? mak nak mintak duit sikit. pinjaman ko da masukkan?. bagi mak sikit. mak nak pakai duit ni along ko nak tunang, nak wat beli barang hantaran dia, " begini la fenomena setiap kali emaknya meneleponnya. jarang sekali maknya bertanyakan kabar dirinya asik sahaja bertanyakan duit.
mungkin ini kerana dia dilahirkan dalam keadaan yang xserba kekurangan. bapanya hanyala seorang petani dan ibunya surirumah sepenuh masa.
sedih sekali apabila melihat rakan lain yang memiliki ibu yang sangat perihatin terhadap anak masing-masing. kadang terfikir kenapalah dia tidak dapat ibu seperti ibu yang lain. sejenak itu,dia cepat-cepat beristifar dan mengucapkan kata syukur kepada tuhan yang Maha Esa kerana sekurang-kurangnya dia masih lagi mempunyai ayah dan ibu.

"saya sayang awak. kalau awak membenarkan saya melakukan ini keatas awak. saya akan jaga awak sampai bila-bila" ini la ungkapan sang keksaih hati. trfikir akan hidupnya yang tidak dipedulikan oleh keluarganya,dia merelakan sang kekasih menjamah dirinya. dengan harapan kehidupannya berubah menjadi lebih senang. hilang harga diri bukan perkara yang lagi menjadi tabu dalam msyarakat dewasa ini detik hatinya.

namun dia tidak tahu akibatnya dibelakang hari,bagaimana nasib dirinya. adakah keluarganya akan sayang kepadanya atau semakin benci dan terus menjdaikannya sebagai sampah keluarga mereka yang masing berjaya dalam kehidupan dan hanya dia sahaja menjadi pisang yang busuk dalam tandanya. 'dia..............'ziha'